Vuoden keräilyt VCA 2013 muodossa

Animemusicvideos.orgin keväisin järjestestämä Viewers Choice Awards ei ole AMV-kilpailu sanan varsinaisessa merkityksessä, vaan yhteisön tapa huomioida vuoden aikana  portaaliin upittuja videoita ja editoijia. Minulle se on perinteisesti toiminut loistavana keinona tarkistaa, onko vuoden aikana jotain olennaista päässyt livahtamaan tutkan ali.

Sen lisäksi, että blogailu tyssähti syksyllä kuin seinään, on pelkästään AMV:iden katselukin meinannut jäädä aivan liian vähällä. Tässä mielessä olen iloinen, että vain pari videota on päässyt livahtamaan ohi silmien. Tässä niistä muutamia:

Ei enempää eikä vähempää kuin ”video of the year”, sekä ”paras collab”, ”paras tarinankerronta”, ”paras efektien käyttö”, ”taiteellisin” sekä ”omaperäisin”. Qwaqa on jalostanut Pencilhead-projektissaan käyttämäänsä tekniikkaa pidemmälle ja sovittanut ”läpipiirretyt” kohtaukset konsistentiksi juonivetoiseksi videoksi. Tällaisessa videossa anime ei näyttäydy editoijalle enää juurikaan fanituksen kohteena vaan haasteellisena raakamateriaalina. Ei ole kovin yllättävää, että Qwaqa on ilmoittanut tämän jäävän viimeiseksi AMV-projektikseen.

Qwaqa ja Minstrell – Paperhead

Seuraavaksi sarjassamme huumorivideot valmiiksi hauskalla audiolla. Poiminta komedia- ja parodiakategorioiden finalisteista. Muut videot olen blogissa esitellyt tai kaikkivoipaisen makuni turvin tuominnut ei-hauskoiksi. Tämä video sai hymyilemään lähes koko kestonsa ajan, vaikka audion pohjana toiminut sitcom ei todellakaan ollut minulle ennestään tuttu. Kisanzi saa hyvällä rytmityksellä pidettyä paletin kasassa myös ääniraidan suvantovaiheissa. Madoka pitänee silti olla katsottuna, että tästä videosta saa isompia irti.

Kisanzi – The Nightmagi Cometh

Paitsi että tämän huumorivideon haluan vielä nostaa. Tässä AMV:ssä saksalainen black metalli pysyy nippa nappa Nichijoun tyttöjen tahdissa. Sarja antaa loistavat puitteet tällaiseen nopeatempoiseen sekoiluvideoon.

Seriy – Affective Schoolgirls

Sinänsä mielenkiintoista, että monet VCA-finalistivideoista ovat tuotoksia The Quickening ja Project Org -editor kilpailuista, joissa videoiden tekoaika on ollut erittäin rajallinen. (Hakemalla blogin haulla kilpailujen nimillä löytyy arkistoista ”live-raportteja” kilpailujen ajalta viime keväältä videoineen.) Se että yhteisö on elänyt näissä kisoissa mukana saattaa olla tehnyt näistä videoista osaltaan yksittäisiä ansioitaan suurempia. En silti voi väittää, että esimerkiksi paras sentimentaalinen .-kategorian voittanut Sinyn Creating something beautiful olisi millään tapaa kehno tekele.

Yksittäisenä asiana täytyy sanoa, että toiminta-kategoriaan olen hiukan pettynyt. En valintoihin, mutta siihen, ettei kaikesta päätellen viimeisen vuoden aikana ole pahemmin tehty näyttäviä toimintavideoita, jotka olisivat henkilökohtaisesti iskeneet. Vilkaisu omaan toiminta-AMV-kansiooni varmistaa tämän epäilyksen. Melkoisen hiljaista uusien videoiden kanssa. Toivottavasti uusi vuosi tuo tähän muutoksen.

Täydelliset Viewers Choice Awards -tulokset löydät täältä. Suosittelen katsastamaan ainakin itselle mieluisien kategorioiden finalistivideot eli viisi parasta. Jos VCA:t eivät ole ennestään tuttua huttua, mainittakoon että sivulta löytyvät myös vanhat VCA-tulokset videoineen aina vuodesta 2002 lähtien, ja ne ovat oiva tapa tutustua vanhempiin klassikkovideoihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>