Toiminnantäyteinen tammikuu

Tälläkään kertaa en osannut arvioida oikein Akrossconin tuloksia. Itäskene tuntuu olevan ensisijaisesti videoeditoijien, ei animefanien, pelikenttää ja minulta puuttuu silmä tuolle ammattitaidolle. Voiton sekä tuomareiden että suuren yleisön arvioinneissa vei Umikan sentimentaalinen Hyouka-video. Toiseksi puolestaan kiri Echotrooperin Ergo Proxy x Higurashi -crossover. Hauskasti molempien videoiden teemana toimii maan päälle jäänyt sielu.

Umika – Sincerity

Kolmannelle sijalle kilpailussa ylsi Wonders at Your Feet -henkinen Claymore-AMV. Tästä videosta sitten näkeekin jo käytetyn vaivan tällainen puunsilmäkin. Saman teoksen mangan ja animen yhdistäminen ei ole mikään uusi juttu, mutta haastavuutensa vuoksi näitä näkee melko harvoin.

Tämän vuotisen kisan tulokset ja kaikki videot löytyvät Akrossconin sivuilta sekä AMVNewsistä.

Bea$t – Goddess of Destruction

 Sitten jotain muuta kuin Akrossconia: amerikkalaisen JudgeHoldenin erikoisalaa ovat hyvänmielen tyttövideot ja hänen tuorein tuotoksensa jatkaa näillä tutuilla urilla. Lähdemateriaalina on sekalainen soppa uutta ja vanhaa, tyttöin ja poikain sarjaa, mikä valitettavasti hieman rikkoo tunnelmaa.

JudgeHolden – Rock What You Got!

AMVFrance dominoi melko suvereenisti multi-editor projektien maailmaa, mutta kovasti naapurissakin yritetään. AMVde:n pihalle puskema uusi toiminta-MEP, Fraction, on varsin mainio paketti, vaikka pientä karkeutta esiintyykin siellä täällä. Tekijätiimissä on parin tuntemattomamman nimen lisäksi monta tuttua kovaa tekijää kuten Cenit, JCD ja JadeCharm. Sopivan vaihtelevat, mutta silti samantyyliset biisit rytmittävät videota näppärästi. Tykkäsin erityisesti keskivaiheen Sky Crawlers -osiosta.

Video on esitetty viime syyskuussa Connichin AMV-kisassa, mutta online-julkaisu venyi tammikuulle.

MEP – FRACTION

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>