Poimintoja Akrosscon 2012:sta

Kiistellysti vuoden kovatasoisin kansainvälinen AMV-kilpailu, Akrosscon, on paraikaa käynnissä. Nimestään huolimatta kyseessä on online-kisa. Perinteiseen tapaan videoiden julkaisu aloitettiin, kun riittävästi osallistujia oli ilmoittautunut ja niitä jatketaan vielä ainakin joulunalusviikolle.

Erikoisuutena kisassa on, että kilpailevien videoiden täytyy olla aikaisemmin julkaisemattomia. Varsinkin monet venäläiset editoijat tuntuvat säästelevän isoimmat spektaakkelinsa vuoden loppuun, Akrossconiin.

Olen poiminut tähän mennessä julkaistuista videoista muutamia nostoja lähinnä editoijien nimien perusteella haarukoimalla. Usein Akrossconin kärkipää muodostuu (ainakin minulle) aiemmin tuntemattomista editoijista, joten tässä tuskin on vielä joukon timanttisin kärki.

Ensimmäisenä unenomainen Hyouka / Denpa Onna -crossover. Seassa tietysti parikymmentä muutakin sarjaa, kuten tapana on. Hyvin sommiteltu, raukea kokonaisuus. Eikä kukaan edes taida kuolla tässä, vai kuoleeko?

Centurione – Petal

Aijai. Olen tainnut joskus hehkuttaa, miten toisinaan yksinkertaiset toimintavideot hakkaavan poljennon säestämänä ovat todella piristäviä. Jos en ole, niin nyt tulee sekin tehtyä. Nykytuotanto kun on täynnänsä taiteellista kikkailua ja ammatilaistason editointitaitoa, on siistiä kun tällainen yksinkertainenkin tuotos onnistuu välillä säväyttämään. Rakeinen kuvanlaatu vain vahvistaa efektiä. (Rehellisesti sanoen olisin kyllä kaivannut teräväpiirtokuvaltani teräväpiirtoa…)

JOHN_AMV – With Lightning Speed

Ja siirrytään takaisin ”taiteellisten kikkailujen” maailmaan, jossa joka toinen leikkaus tapahtuu maskin kautta. Ghiblitribuutti… ilman Ghibliä. Se minulle tuli tästä Xam’d-videosta ensimmäisenä mieleen. Aika perverssiä.

ceddic – Varia

Viimeisenä video vanhalta tekijältä, joka eittämättä kisaa tälläkin kertaa paalupaikasta. Aikalailla ”normisuoritus” Shinzolta. Kaikesta näkee että aikaa videon hiomiseen ja ovelien koukkujen kehittämiseen ei oikein ole lopulta kalenterista löytynyt. Lopputuloksena on perinteinen hyvänmielen AMV, jonka kantavana teemana on juokseva kello. Osuvaa.

Shinzo – Clock Time

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>