Mangamusiikkivideot

Lupailin aiemmin kirjoittavani vielä erikseen seishiga-MADien teknisistä sukulaisista, mangamusiikkivideoista (MMV). Tässä siis tulee.

Kiinnostavan videon luominen staattisesta lähteestä on aina haastavampaa kuin liikkuvasta lähteestä. MMV:n tapauksessa se vaatii samanlaisia editoijan peliliikkeitä mitä  静止画MADikin. Hahmojen, ruutujen tai kokonaisten sivujen liikuttelua, efektejä, mahdollisia tekstejä (mangassa olemassaolevia tai itse lisättyjä) jne.

itsKIMTAASTIC – What plan?

Mangassa on muutama ominaisuus, jotka määrittävät isosti sen käyttöä lähdemateriaalina. Ensimmäisenä on mustavalkoisuus.. Se näkyy MMV:issä siinä, että ruuduistaan leikattujen hahmojen taustat jätetään useammin täyttämättä. Tyhjyydessä kelluvat mustavalkoiset hahmot eivät näytä niin kummalliselta kuin esimerkiksi visual novelista leikatut värilliset hahmot. Jos irtileikattujen hahmojen tausta puolestaan täytetään jollai, on se useimmiten jotain harmaalla väripaletilla. Muu näyttää hiukan… hassulta. (Kuten edellisessäkin esimerkissä.)

ActiveNoise – Happy Days

Toisena ominaisuutena ovat sarjakuvan olennaiset elementit: ruudut ja puhekuplat. Editoija pääsee päättämään haluaako käyttää niitä hyväkseen vai siivota ne pois näkyvistä. Useimmiten videoissa tietenkin tehdään sopivasti molempia. Vaikka alla olevassa videossa on sinänsä ihan hauskaa, että ”rakenteet on jätetty näkyviin”, tekstitulva jota ei ole edes tarkoitus ehtiä lukemaan, häiritsee hiukan.

qyll – Razzmatazz

MMV:Issä mielenkiintoisinta näin videoiden katselijan ominaisuudessa on sellaisten sarjojen päätyminen videolähteiksi, joihin ei välttämättä törmää muuten juuri missään. Visuaalisesti nättiä mangaa tuotetaan paljon enemmän kuin (visuaalisesti nättiä) animaatiota. Haastena on tietysti, että paljon harvempi editoija tarttuu mangaan lähdemateriaalina. Mutta useimmiten, kun jollain on siihen pokkaa, hänellä on myös taitoa tehdä hienoa jälkeä.

Tana-sama – So Easily

Sir Lagsalot – The Wonders at Your Feet

Yksi vastaus artikkeliin ”Mangamusiikkivideot

  1. Päivitysilmoitus: Toiminnantäyteinen tammikuu | AMV-jukeboksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>