Hyvänmielen videot

Kirjoitin helmikuussa Desuconin blogiin AMV-kisan lanseerauksen yhteydessä sanasen hyvänmielen videoista. (eng. feel-good AMV) Jotta jukeboksin sisältö pysyisi konsistenttina, avaan täälläkin hiukan asiaa ja saan samalla tilaisuuden esitellä varsin mainioita videoita.

Nya-chan Production – One

Feel-good AMV on siis video, jossa teeman kautta rakennetaan tiettyä tunnelmaa eikä videossa yleensä ole varsinaista juonta. Useamman videolähteen käyttö on tällaisissa videoissa tavallista. Jihakun tyyliin videoita, joissa on yhdistetty kappaleen musiikkivideota AMV:hen on tehty muitakin.

(Tämä video tulikin mainittua jo aiemmin Project OrgEditorin uudelleenversiointikierroksella Sinyn luotua videosta oman Ghibli-mukaelmansa.)

LopezAMV – Something Beautiful

Hyvänmielen AMV:n eksakti määritteleminen on lähes mahdotonta ja oikeastaan melko turhaakin. Ylläoleva on minun näkemykseni asiasta. Parhaiten genren määrittää yksinkertaisesti se, että katsoja tulee videosta hyvälle tuulelle. Aamutuimaan ennen töihin tai kouluun lähtöä videon katselu nostaa fiilismittarin taivaisiin ja päivästä ei voi tulla kuin täydellinen.

Kitsuner ja Ileia – Blame It On 2009: A Good, Good Year

Ghibli-tribuutit ovat muuten ei niin yllättäen järjestään tällaisia hyvänmielen videoita ja niitä riittäisikin varmasti esiteltäväksi yhden postauksen tarpeiksi. Pitääkin laittaa muistiin.

Vlad G Pohnert – Memories Dance

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>