Elokuun draamaperjantai

 Viimeistä varsinaista draamaperjantaita viedään! Säästelin hiukan tätä varten suurimpia suosikkejani vakavien videoiden rintamalla. En yleensä lämpene draama-AMV:ille, mutta kun tykkään, tykkään isosti. Kolmas tämänkertainen video on ehkäpä henkilökohtaisesti vaikuttavin koskaan näkemäni AMV.

Olen nostanut blogissa yllättävän vähän Koopiskevan videoita. Se johtunee siitä, ettei mies ole enää pariin vuoteen julkaissut mitään. Hän on kuitenkin ehtinyt 00-luvun aikana tehdä monta hienoa videota, joista nimekkäin, Euphoria, keikkuu edelleen AMV.orgin Top Favourites -listan kärjessä yhdeksän vuoden jälkeen. Seuraava video on oma suosikkini häneltä. Tykkään erityisesti siitä, miten videon alkupuolella moni kappaleeseen mukaan tuleva elementti sointuu niin hyvin kohtauksiin. Puhelinkopin taustalla ajava auto, tasoristeykseen porhaltava juna, huh huh!  Harmi että turhan pateettinen biisi ei enää vie samalla lailla jalkoja alta kuin vielä pari vuotta sitten. Muistan olleeni aikoinaan aivan palasina tuon viimeisen kertosäkeen aikana.

Koopiskeva – Momentum

Väliin hiukan kepeämpää – ja vielä vanhempaa. Jo videon audio on itsessään jännä: bootleg mash-up David Bowiea / Queenia ja Vanilla Icea. Samaan tahtiin, kun solistien äänitasot vaihtelevat biisissä, NGE ja FLCL taistelevat ruutuajasta. Tässäkin videossa musiikki tarjoaa huikean buildup-mahdollisuuden eikä se ole jäänyt käyttämättä. Kylmät väreet yllättävät näemmä edelleen.

Scintilla – Dueling Videos: Under Ice

Toisinaan AMV tarvitsee useamman katselukerran. Seuraava video vaati minun kohdallani kaksi. Ensimmäisellä kerralla koin koko videon täysin tyhjänpäiväiseksi ja tylsäksi, mutta jätin sen lojumaan työpöydälle. (Toimin itseasiassa näin lähes kaikkien AMV:iden kanssa.) Toisella katselukerralla olin saada slaagin jo ensimmäisen kertosäkeistön aikana. Yhdyn erääseen kommentoijaan, joka kuvasi videon katselua lähes uskonnolliseksi kokemukseksi. Kappaleen lyriikoiden kautta videon teemat aukeavat kohtuullisen helposti, mutta silti missään vaiheessa en ainakaan itse koe lipsahdettavan korniuden puolelle.

Walter Scott – Undiscovered Countries

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>