Portaalit osa 2: AMVNews

Jatkoa viime viikkoiseen AMV.org-blogaukseen.

Kuten olet saattanut videoiden latauspainikkeiden järjestyksestä päätellä, nostan itse AMVNewsin skenen toisiksi olennaisimmaksi portaaliksi. Kuukieltä käyttävän sisäänpäin lämpiävän slaavilaisyhteisön, miten ihmeessä?

Siinä missä AMV.orgissa editoija voi uppia vain omia videoitaan palveluun, AMVNewsissä on erotettu videosivulla kohdat ”Tekijä” ja ”Uppaaja”. Tämän lisäksi etusivulla pyörii koko ajan RSS-feedi uusimmista lisätyistä videoista. Tätä myötä sivusto toimii siis erinomaisesti videosuosittelussa.

Jokaisella videosivuilla on kattavat lähdetiedot ja mukava määrä kuvakaappauksia AMV:stä sekä latauslinkit ja embedattu video ilman, että sivustolle tarvitsee rekisteröityä. Kai siellä jotain asiaakin videosta kerrotaan, jos venäjä taipuu. Lisäksi videot on kategorisoitu niin, että sivupalkista löytyvillä genre-linkeillä on helppo selata tietyn kategorian videoita. Normaali haku toimii asiallisesti, jos tietää tarkalleen mitä etsii. Mainittakoon vielä, että käyttöliittymän saa vaihdettua englanninkieliseksi.

Esimerkiksi Fynjy / Anton Kleshchyov ei ole kymmeneen vuoteen julkaissut videoitaan Orgissa:

 

Anton Kleshchyov – Hell’s Gate

Sivusto on yhden kieliryhmän oma yhteisö. Tämän vuoksi sinne jää päätymättä paljon venäjänkielisen skenen ulkopuolista materiaalia. Toisaalta venäjänkielinen AMV-yhteisö on todella laaja ja aktiivinen ja moni sen jäsenistä ei osallistu AMV.orgin toimintaan eikä heidän videoitaan sieltä löydy. Jos sivua ei seuraa, paljon todella kovaa kamaa menee sivu suun. Onneksi sen seuraaminen on tehty erittäin helpoksi myös kieltä osaamattomille.

  • Plussat:
    • Hyvät videoesitellyt kuvakaappauksineen
    • Todella toimiva sivusto (RSS, genrejaottelu jne.)
  • Miinus:
    • Venäjän kieli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>