Portaalit osa 1: Animemusicvideos.org

Kuten olette varmaan huomanneet, pyrin linkkaamaan kaikki esittelemäni videot aina kolmeen eri portaaliin: AMV.orgiin, AMVNewsiin ja Youtubeen. Tähän on kaksi syytä:

1) Palvelut ovat hyvin erilaisia ja ihmiset katsovat videoita eri tavoilla
2) Läheskään aina kaikkia videota ei löydy yhdestä tietystä palvelusta

Esittelen tässä juttusarjassa lyhyesti kaikkia kolmea käyttämääni pääportaalia. Näkökulma on perinteiseen tapaan AMV:iden kuluttajan, ei editoijan.

Animemusicvideos.org on vanhimpia skenen ympärillä pyöriviä portaaleja. Linkkaan sinne koska sivusto tarjoaa editoijalle hyvät mahdollisuudet avata videotaan sanallisesti ja sieltä yleensä löytyy myös parhaimmanlaatuiset versiot videoista. Sikäli mikäli tykkää arkistoida videoita omalle kiintolevylleen.

Portaali vaatii käytännössä rekisteröitymisen. Rekisteröitymättömälle käyttäjälle sivusto tarjoaa lähinnä mahdollisuuden etsiä videoita. Orgin hakutoiminto myös toimii melko kummallisesti. Vaikka hakisi tarkalla videon nimellä, mutta se sisältää vain yleisiä sanoja kuten vaikkapa ”All I Can Do”, perushaku ei ohjaa täsmälleen tämän nimistä videota lähellekään tulosten kärkeä.

Zarxrax – All I Can Do

 Vähintään 12$ vuosittainen lahjoittaminen tarjoaa sivustolle huomattavasti mukavia lisäominaisuuksia. 10 sekuntin latausodottelu jää pois, videoita voi ladata useamman yhtä aikaa ja tärkeimpänä: Super searchiin tulee olennaisia lisä-optioita kuten osumien arvottaminen niiden saamien arvioiden perusteella. Näin voi hakea esimerkiksi parhaiten rankattua videota, jossa on käytetty tiettyä animea tai musiikkikappaletta.

Parasta Naruto / Linkin Parkkia

Suurin puute portaalissa on, että käyttöliittymää ei ole päivitetty yli puoleen vuosikymmeneen. Monet toiminnot ovat hiukan piilossa ja todella kömpelöitä käyttää. Minulta meni kuusi iloista vuotta ihmetellessä, miten sivustolla ei ole fiksua tapaa seurata haluamiaan editoijia. Sitten silmääni sattui käyttäjäsivun yläreunasta pieni linkki ”Add user to my alerts”  …..

Sivustouusistus on vireillä, mutta kyllä sitä ainakin vuoden päivät saadaan vielä odotella.

 • Plussat:
  • Skenen laajin videoarkisto
  • Donation-statuksella hyvät hakuominaisuudet
 • Miinukset:
  • Ilman donation-statusta hakutoiminto on kamala
  • Pakollinen tähtiarviointi lataamisen jälkeen

2 vastausta artikkeliin ”Portaalit osa 1: Animemusicvideos.org

 1. Päivitysilmoitus: Portaalit osa 2: AMVNews | AMV-jukeboksi

 2. Päivitysilmoitus: Näin pysyt kärryillä AMV-tulvassa | AMV-jukeboksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>