Näin pysyt kärryillä AMV-tulvassa

Viime viikkoina kirjoitin kolmesta käyttämästäni pääportaalista. (AMV.org, AMVNews, Youtube) Nyt ajattelin vielä yhteenvetona esitellä oman rutiinini, jolla seuraan globaalia skeneä. AMV:itä julkaistaan aivan järkyttävät määrät koko ajan ja vaatii hiukan paneutumista, jotta suuresta virrasta saa huuhdottua kultahippuja.

Jottei mene ihan tekstiseinäksi, välissä melko tuoreita videoita, jotka olen syystä tai toisesta missannut tai ne ovat muusta syystä jääneet sunnuntaijutuissa esittelemättä.

Tärkeinpänä sivuna silmäilen aina pari kertaa viikossa AMV.orgin Announcements-lautaa. Se on alue, jolla editoijat voivat esitellä uusia videoitaan ja ihmiset kommentoida niitä. Minä en ole kommentoimassa aloittelevien ihmisten videoita (saati että minulla isommin siihen edes olisi kompetenssia) joten keskityn vain kuorimaan virrasta kermat päältä. Helpoiten se onnistuu bongaamalla julkaisijoista tuttuja nimiä, joiden tietää aiemmin julkaisseen hyvää matskua. Tämän lisäksi silmäilen vielä muiden lankojen katselu- ja vastausmäärät, koska ne paljastavat myös mielenkiintoisia julkaisuja.

Haunter103 – That Burning Sensation

Kuten AMVNews-kirjoituksessani mainitsin, kyseisen sivuston seuraaminen on tehty todella helpoksi. En itse käytä RSS-clientteja, joten käyn manuaalisesti pari kertaa viikossa vilkaisemassa etusivua. Ei-venäläisten editoijien videoiden pamahdellessa etusivulle, olen useimmiten jo törmännyt niihin AMV.orgin tai Youtuben kautta, mutta venäläisten editoijien kanssa näin ei yleensä ole. Varsinkin isojen kilpailujen kuten Big Contest, Level Up ja Akrosscon aikaan syötteelle tipahtelee todella paljon kovan luokan videoita.

Elia – Nyan Cat

Olen vasta melko hiljattain alkanut ”tehokäyttää” Youtubea, lisäilemään subscriptioneita ja seuraamaan niiden avulla julkaisuja. Seurannassani on pääasiassa AMV.orgista tuttuja editoijia, joiden videoihin törmäisin sitäkin kautta, mutta näiden editoijien favejen kautta törmään välillä minulle ennestään tuntemattomien editoijien videoihin. Erityisesti jenkkiconien aikaan pinnalle pulpahtelee kaikkea jännää.

RAWdangers – The Ballad of a Dog

Koska Twitteriä tulee seurattua päivittäin, olen haalinut myös sinne seurattavaksi jotakuinkin kaikki editoijat, studiot ja yhteisöt, jotka olen löytänyt. Varsinkin editoijien henkilökohtaisista tileistä valtaosa on sitä tavallista arki- ja kissakuvapäivitystä, mutta toisinaan liipataan myös editoinnin ja uusien videoiden puolelle. Jos Twitter välineenä on mieleen, löydät kaikki seuraamani AMV:ihin liittyvät tilit tästä listasta.

Tässä pähkinänkuoressa minun metodini. Miten sinä löydät uusia mielenkiintoisia AMV:itä?

2 vastausta artikkeliin ”Näin pysyt kärryillä AMV-tulvassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>