Muutakin kuin animea

Toisinaan AMV-editoijat liittävät videohinsa myös muuta videomateriaalia kuin animea. Pelien cutscenet ovat tietenkin tavallisia eivätkä samanlaisen visuaalisen tyylin vuoksi edes satu juuri silmään, varsinkin jos combo on vaikkapa Final Fantasy -elokuvaa ja pelejä. Toisinaan näistä käytetään omaa nimitystä GMV, Game Music Video.

Rrezz – Accelerant

Toinen lukunsa on länsianimaation sotkeminen sekaan. Henkilökohtaisesti ärsyynnyn aina, kun ruudulle pamahtaakin yhtäkkiä Disney-animaatiota tai jotain muuta länsituotantoa. Myönnän olevani weeaboo-fakkiintunut. Vaikka arvostankin taitavaa videoeditointia, katson AMV:itä, koska haluan nähdä nimenomaan japanilaista animaatiota. Tässä videossa Gorillaz-musavideo sopii sinänsä ihan kivasti Amazing Nuts!:in kanssa.

MEP – Para Starlight

Vielä pidemmälle mennään, kun AMV:hen sotketaan live-videokuvaa. Se on tavallisimmin joko peräisin musiikkivideosta tai editoijan originaalituotantoa. Ensimmäistä sekoitetaan kokonaisina kohtauksina, mutta jälkimmäistä näkee paljon sommitelmana, kompositiona. Vaatii suurta taitoa saada tällaisesta edes suunnilleen luontevan näköistä. Lopputulosta voi yleensä nimittää taiteelliseksi, niin hyvässä kuin pahassa.

Koopiskeva – Twilight

Jätin vielä laskuista mangamusiikkivideot. Ne ovat teknisesti läheistä sukua seishiga-MAD:eille, joista kirjoitin viikko sitten. Sillä puolella on niin paljon kaikkea mielenkiintoista, että palaan vielä syssymmällä erikseen aiheeseen.

Yksi vastaus artikkeliin ”Muutakin kuin animea

  1. Päivitysilmoitus: Mangamusiikkivideot | AMV-jukeboksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>