Huumori osa 3: ei mitään hauskaa

Aiemmissa osissa puhuin musiikin ja animen avulla tuotetusta huumorista. Nyt siirrytään  astetta jännemmälle tasolle: kun kumpikaan lähdemateriaali ei ole hauskaa.

Kun video ja audio eivät kummatkaa ole itsessään varsinaista huumorikamaa, luo editoija itse videonsa huumorin. Tästä syystä niissä onkin yleensä paljon enemmän efektejä, yksinkertaisimmillaan tekstejä ja nuolia, jotka ohjaavat katsojan  silmää ja korvaa haluttuun suuntaan.

dokidoki – Right Now Someone is Reading This Title

Huumori voidaan synnyttää tällöin pääasiassa kahdella tavalla. Ensimmäinen on videon mätsääminen hauskasti audion kanssa. Tällaisiin ”hauskoihin pareihin” perustuu suurin osa AMV-helvettien huumorista. Esimerkiksi A Flock of Seagulls – And I Ran So Far Away + Battle Athletes, James Brown – Sex Machine + Revolutionary Girl Utena jne.) Tällainen huumori toimii parhaiten juuri lyhyinä pätkinä, koska mätsäävän parin huumoriarvo kokee nopean inflaation ellei sitä osaa lähteä rakentamaan eteenpäin.

Zarxrax – Smooth Criminal

…tai sitten musiikin ja animen välillä on selvä ristiriita. Tällöin on tietenkin kyse parodiasta.

Cross/Fade – The Stage 2 MO[r]E Epicness

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>