Big Contest 2012 -tulokset

Siitä on nyt reilu kuukausi, kun kirjoitin viimeeksi Big Contestista ja sen ratkaisun viivästymisestä. Nyt meillä on lopulta tulokset selvillä. Kovatasoisessa kisassa oli jälleen kymmenittäin upeita videoita.

Venäläisessä AMV-skenessä on kaksi korkeimmalle jalustalle nostettua asiaa, jotka näkyivät nytkin selvästi kärkisijoituksissa: äärimmäisyyksiin viety tekninen viilaus ja originaalitarinat.

Kokonaiskilpailun vei Akrosscon 2010 voittaja, Umika. Hänen videonsa Metamorphose on pitkälle viety kompositio, joka kertoo tarinan kahdesta lapsuudenystävästä, joiden muistissa asiat kokevat ’metamorfoosin’ ja aiheuttavat konfliktin. Tästä saadaan ainakin herkullista kuvakerrontaa aikaiseksi. Välissä esiintyy rinnakkaismaailmassa tai hahmojen muistissa kimonoon pukeutunut tyttö. Näissä kohtauksissa värimaailmaa on muokattu todella kauniisti. Ehkä tietoisestikin juoni on hiukan vaikeaselkoinen, mikä pakottaa katsomaan videon useaan kertaan, jolloin pitkälle vietyjä komposioita alkaa toden teolla arvostaa. Jos kaikki lähdemateriaalit eivät ole tuttuja, tämä kuva valottaa hiukan, miten paljon ”pellin alla” tapahtuu.

Tekijän haaste: löydä videosta Edward Elric.

Umika – Metamorphose

Paljon selkeämpi tarinaltaan on kokonaiskilpailun kakkoseksi sijoittunut naisduo Kittyn ja Galian video. Se on crossover-kertomus sisarusten Zwein (Phantom: Requiem for the Phantom) ja Misuzun (Air) tragediasta. Iloisia originaali-tarinoita ei paljon Venäjän maalta tulekaan. Editoijakaksikko on aiemminkin tehnyt samantyylisen, vielä ahdistavamman videon, Jus talionis. Todella loistavaa työtä sarjojen yhteensovittamisen kanssa. Tosin, tällainen taiteilu alkaa maistua jo hiukan itsetarkoitukselliselta. Varsinkin kun itse tarina on niin tylsä klisee.

Galia ja Kitty – In Terminis

Jo kolmannelle sijalle on löytynyt ulkomaista verta, Orgissa vaikuttavista editoijista tämän hetken kovin porskuttaja, Shin. Muunmuassa Project OrgEditor -turnauksessa hän pyyhkii tällä haavaa suvereenisti pöytää. Hänen videonsa poikkeaa muusta kärkikastista siinä, että se on perinteisempää tribuuttikamaa. Myös Shinin tyyliin kuuluva maskaussiirtymäfloodaus kuitenkin puree sekin venäläistuomaristoon. Florence & The Machine antaa hyvät puitteet vaihtelevalle rytmitykselle, ja ei helkkari, että se onkin nättiä katsottavaa.

Shin – Magic Eye

 

Kilpailussa palkittiin kokonaissijoitusten lisäksi videoita lukuisissa eri kategorioissa. Täydelliset tulokset (venäjäksi) löydät täältä: Big Contest 2012 tulokset

2 vastausta artikkeliin ”Big Contest 2012 -tulokset

  1. Päivitysilmoitus: The Quickening -”finaali” ja Otakon 2012 | AMV-jukeboksi

  2. Päivitysilmoitus: Työpöydän syyssiivous | AMV-jukeboksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>