Vapun bilesoittolista

Vapun kunniaksi tämän viikon perjantain ja tiistain blogaukset vaihtavat taktisesti paikkaa. Näihin ”perjantaiblogauksiin” on kuulunut kommenttia, että jotain niistä videoista voisi sanoakin ja tästä eteenpäin näin onkin tarkoitus tehdä.

Meta-osuus päättyy tähän.

AMV-studiot ovat itsessään vähän hassu käsite. Puolittain ne ovat vitsejä, ikään kuin tässä oltaisiin jotain oikeita elokuvastudioita vaikka kyseessä on vain tekijöiden jonkinlainen löyhä yhteenliittymä. Kuitenkin ne jollain tavalla jäsentävät skeneä ja jäävät kovien editoijien nimien lisäksi mieleen.

Voisin luonnehtia itseäni suorastaan erään studion faniksi, AuN-studion. Kyseessä on tuottelias monikansallinen AMV-ryhmä, jonka ehkä kovimpia nimiä ovat perustajansa Bakadeshi, ranskalainen Kain-x-spirits, pohjoisirlantilainen Chiiisus, romantiikan erikoisnainen AimoAio ja ruotsalaiskaksikko Niwa-kun & ZetZu, joista jälkimmäinen menehtyi syöpään tämän vuoden maaliskuussa. AuN Project 2009: TouhouMix oli studion ensimmäinen yhteinen MEP. Noh, musa on Touhouta eli saletisti pärisee.

MEP – AuN Project 2009: TouhouMix

Kitty ja Galia ovat venäläinen naiskaksikko, joka tuottaa kaikki videonsa yhdessä. (AMV.orgissa käyttäjänimellä Kitty-Galia, AMVNewsissä Galia & Kitty) He ovat julkaisseet jos jonkinnäköistä videota, kuten viime viikolla nostamani Jus Talioniksen, häiritsevän tarinan lapsensa raiskauksen todistavasta miehestä. He ovat tehneet myös pari erittäin onnistunutta tanssi-AMV:tä, mm. tämän:

Galia ja Kitty – D-I-S-C-O: Starburst

JudgeHolden on pitkän linjan editoija, jolta on nähty sekä hienoja draamavideoita että  toimivia tanssi/uplift-videoita. Jälkimmäisiä varsinkin nyt viime vuosina. Uplift = englantilaisen maailman ’fun’-kategoria tässä tapauksessa. En ole vieläkään keksinyt tuolle hyvää suomen kielen vastinetta. Ehdotuksia otetaan vastaan. Tällaista hyvänmielen kamaa joka tapauksessa:

JudgeHolden – Moe! We Got It!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>