Hifistelijän 60fps

(Huom! Mikään yleisesti käytetty streamauspalvelu ei tue kunnolla 60fps-videota, joten saadaksesi käsityksen jutun juonesta, joudut lataamaan videot koneellesi. Vanhemmalla koneella ja/tai huonoilla codeceilla voi myös olla toisto-ongelmia.)

AMV-skene on näkökannasta riippuen paljon ”laatutietoisempaa” tai ”hifi-autistimpaa” kuin esimerkiksi MAD-kolleegansa Japanissa. Monille vain paras teräväpiirtokuva ja CD-laatuinen ääni on riittävän hyvä. Mitään pikselimössöä ei suostuta katsomaan sekuntiakaan ellei kyse ole laadukkaasta klassikkovideosta 2000-luvun taitteesta. Tämän laatuhomostelun huipentuma on 60fps video.

Zarxrax – 58008

Kyllä, kuudenkymmenen framen sekuntinopeuksista tissianimaatiota.

Joskus vuonna 2007 Internetissä alkoi liikkua AMV:itä, joissa ruudulla vilisi 60 kuvaa sekuntissa. Nämä ensimmäiset videot olivat suhteellisen kömpelöitä ja usein näki tekeleitä, joissa videomateriaali oli jätetty sellaisekseen ja pelkästään efektit päivittyivät tiuhempaan tahtiin. Tästä tulee vanhemmista sarjoista tuttu efekti, jossa CGI näyttää luonnottomalta käsianimaation rinnalla (ks. Last Exile, Aquarion tai mikä tahansa 2002-2007 tehty mecha)

Nostromo – Pure Thrust

Kyse on siis videoista, jossa videomateriaalin ruutumäärä on tuplattu jollain teknisellä konstilla, interlacen poiston yhteydessä ja/tai softan generoidessa itse lisää frameja. Tässä syntyi varsinkin aiemmin vääristyneitä muotoja lisäframeihin, kuten Skittlesin 60fps-versiossa vuodelta 2009.

Shinzo – Touch

Itselläni on hiukan kahtiajakoinen suhtautuminen koko asiaan. Tavallista soljuvampi animaatio näyttää silmään osin luonnottomalta ja aiheuttaa mielleyhtymän CGI-animaatioon. Redline-AMV tuplatulla frameratella on ironinen teos, kun alunperin kokonaan käsin tehty jälki alkaa muistuttaa tietokonegrafiikkaa. Tässä videossa poikkeuksellisesti 50fps. Efekti on sama.

JCD – Speed Master

Toisiin projekteihin efekti sopii, toisiin ei. Mielestäni viimeistään Azumanga Daiohn ruutuja tuplatessa mennään metsään.

Nikolakis – Rofl Quote

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>