AMV – itsenäinen teos?

Onko mitään hienompaa kuin se, kun AMV-editoija ottaa palasen animea ja katkelman musiikkia ja muokkaa niistä jotain aivan omaansa, aivan oman tarinansa? Jotain sellaista, jossa ei pelkästään esitetä animen pääparin yhteenpäätyminen Nickelbackin soidessa. Editoijalla on ollut oma visionsa, jota hän on lähtenyt rohkeasti toteuttamaan.

Bakadeshi – Enoz feat. S.O.S Brigade: ”Forever”

Editoija pääsee itse laittamaan sormensa peliin kaikkeen videonsa sisältöön, erityisesti visuaaliseen antiin. Miksi hän siis tyytyisi vain esittämään lattean lämmittelyn lempianimestaan? Ja varsinkin: ketä muuta kuin sarjan vinksahtanutta fania kiinnostaa katsoa sellaista?

Gidra – ty logika 2

Pisimmälle tämä oman tarinan rakentaminen viedään ns. tarina-AMV:issä sekä kompositioissa, joista kirjoitin jo aiemmin. Editoija muovaa niissä valitsemistaan aineksista juuri sellaisen keitoksen kuin haluaa.

Chiikaboom – Fluffy Kittens & Rainbows

Oletko samaa mieltä kuin ”joku kyrpä AMV.orgissa”? Minä olin. Sitten näin tämän videon ja menin hiukan itseeni.

——-

Mitä sinä sanot? Kumpi säväyttää enemmän, kunnianhimoinen itsenäinen teoksensa vai rakkaudella toteutettu lempisarjan tribuutti?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>