Hyvää ja huonoa animea

Tämä kirjoitus on jatkumoa viime viikkoiselle, jossa puhuin siitä, miten musiikin ei pitäisi arvottaa AMV:tä, mutta se tekee sen silti. Samaan tapaan käytetty videolähdekään ei saisi tätä tehdä. Mielestäni ongelma ei ole kuitenkaan niin suuri videon puolella. Editoija kun määrittelee täysin, miten lähdemateriaalinsa esittää.

Osnar – For(i=1 to infinite) hate();

Silti video omasta lempisarjasta herättää helpommin mielenkiinnon samalla, kun inhokki nostaa kynnystä katsastaa pätkä. Esimerkiksi omalle kovalevylleni on päätynyt hyvinkin keskinkertaisia NGE-videoita. Samaa ei voi sanoa vaikkapa Final Fantasy videoista.

Silk_SK – (Extended) Advent Sword of the Complete Stranger’s Children

Toisaalta noviisi-editoijat tarttuvat usein tiettyihin suosittuihin sarjoihin. Jos lähdemateriaalina on vaikkapa Bleach, voi suhteellisen varmasti olettaa, että video on korkeintaan keskinkertainen, mikäli editoijan nimi ei ole ennestään tuttu.

toff – Khan Onji

Videomateriaalin valinnassa ei voi oikein sanoa olevan yhtä selkeitä ohjenuoria kuin audion puolella. Se on täysin videoon haetusta tyylistä riippuvainen. Gravitationin kahden framen soittokohtaukset toimivat varsin hyvin huumorivideossa, Vakavahenkinen ja näyttävä video puolestaan vaatii laadukasta animaatiojälkeä. Tämän takia jotkut yksittäiset nätisti soljuvat kohtaukset toistuvatkin sitten videosta toiseen. Tässä suorastaan kollaasi.

xDreww – Always Looking Back

Olen nähnyt tuon perhanan koulun katon kymmeniä kertoja vaikken ole katsonut jaksoakaan Effiä.

Niin, ja jutun otsikkohan oli suora huijaus. Ei ole olemassa hyvää tai huonoa animea puhutaan sitten AMV:iden tekemisestä tai ylipäätään animen katsomisesta. On vain erilaisiin tarkoituksiin sopivia teoksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>