Turnausten kesä

Eden Teamin organisoima Iron Chef -mallin editointikisa järjestettiin 20.-23.4. Se on perinteinen Iron Chef -mallin kisa, jossa editoijat saivat kierroksen alussa kappaleet ja heidän täytyi aikarajan puittessa tehdä valitsemaansa kappaleeseen yli kaksiminuuttinen AMV. Aikaraja tässä kisassa oli 72 tuntia. Videota ei saa ennakkovalmistella muutoin kuin sopivaa videomateriaalia leikkaamalla.

Tuloksia saadaan vielä odottaa, mutta kisavideoita alkaa jo tihkua internetteihin. Kovalla kokoonpanolla varustettu MEP Time Out ainakin erottuu vahvasti edukseen. (Kuvassa siisti kapulanvaihto Steins;Gatesta Nisemonogatariin)

MEP – [New Generation] Time Out

Viikon päästä starttaa CodeZTM:n vetämä Project OrgEditor -kilpailun toinen tuleminen. Kisassa editoijat joutuvat joka kierroksella toteuttamaan viikon aikana annetun teeman mukaisen videon. Kisassa on finaali mukaan luettuna kuusi kierrosta, ja voittajat ovat selvillä kesä-heinäkuun taitteessa. Katso viime kisaa kertaava hypetraileri YouTubessa.

Viime vuoden OrgEditorin perusteella on lupa odottaa nytkin hyvää settiä. Ileian voittajavideo Where I Am Now (teemalla ”kerro itsestäsi editoijana”) oli ehkä koko vuoden inspiroivin video.

Ileia – Where I Am Now

Jännästi samaan aikaan kisaajista kilpailee myös Radical Yuen organisoima The Quickening -turnaus. Se on perinteinen Iron Chef -mallin kisa turnausmuotoisena. Aikarajan on ilmeisesti tarkoitus vaihdella kierroksittain. Perinteinen IC-aikaraja on 48 tuntia. Heikomman tuotoksen tehnyt putoaa ja näin edetään kunnes voittaja on selvillä heinäkuun lopulle ajoittuvassa finaalissa. Kisaajat valitsevat jokainen itse viisi kappaletta käytettäväksi musiikiksi, jonka jälkeen ne arvotaan kaikkien osallistujien kesken kierroksittain.

AMV-jukeboksi pyrkii seuraamaan molempia kisoja koko kesän ajan ankarasta mökkikuumeesta huolimatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>