Se synkkaa sittenkin!

Kaiken AMV-editoinnin perusta on ajoittaminen, synkkaus. Se on perusasia, josta kaikki lähtee liikkeelle.

Synkkausta on monenlaista. Perustavimmanlaatuista on leikkaus- tai rytmisynkka, missä clipit vaihtuvat musiikin rytmin tahtiin. Tämä on selkein tapa rytmittää editointia eikä yleensä herätä katsojassa sen suurempia tunteita. Peruskauraa, mutta toimii.

AimoAio – Enchanted

Huomasitko, että AimoAion videossa mitään kohtauksissa tapahtuvaa liikettä ei ollut synkattu musiikin kanssa, vaan koko ajan mentiin leikkaus edellä? Romanssivideoissa tällainen toimintasynkan puute on tavallista. Nimityksensä mukaisesti se on puolestaan vallitsevaa toiminnallisissa videoissa. Niissä musiikin tahtiin on synkattu esimerkiksi laukauksia, sormen naputusta, kaatumisia, mitä tahansa.

Bakadeshi - SOUL☺GROOVE

Draamavideoissa ja erityisesti huumorivideoissa tavallista on lyriikkasynkka. Siinä videolla tapahtuvat asiat synkataan musiikin kanssa. Periaatteena on, että lyriikka täytyy tulla aavistuksen edellä, jotta katsoja ehtii prosessoida kokonaisuuden.

Haunter103 – A Feel-Good AMV

Viimeisenä mutta ei tietenkään vähäisimpänä on kaikille tuttu huulisynkka, jossa hahmot saadaan laulamaan kappaleen mukana. Tämä synkkaus tuottaa onnistuessaan melkoisen VAU-efektin. Muistan edelleen, kun teininä näin ensimmäisen kerran Engelin.

Yksinkertaisimmillaan huulisynkka on toteutettu siten, että hahmon suu vain liikkuu vuorosanojen kanssa samaan aikaan kuten animessa ja animaatiossa yleensä tehdään. Tästä syntyy hienoinen epäsynkka, joka toisinaan animea katsoessakin häiritsee. Parhaimmillaan kun AMV:iden hienostuneet useamman framen huulisynkat peittoavat ne 10 – 0. Katsokaa nyt tuota ”huulityöskentelyä” tasan kahden minuutin kohdalla:

Haunter103 – Lip Bomb

 

Douggie – AMV Technique Beat
Kaikki yllä oleva ja vähän päälle humoristisen opetusvideon muodossa

 

Lisäesimerkkejä huulisynkasta:
istiv – Shounen Bushidou
Kosmit – The Darkest of Places (Bakemonogatari on puhuvia päitä, niin on myös tämä AMV)

4 vastausta artikkeliin ”Se synkkaa sittenkin!

  1. Päivitysilmoitus: Huumori osa 1: Musiikki | AMV-jukeboksi

  2. Päivitysilmoitus: Elokuun toimintaperjantai | AMV-jukeboksi

  3. Päivitysilmoitus: Tahdin leppoistamista ja taaksepäin katselua | AMV-jukeboksi

  4. Päivitysilmoitus: Kommentit Traconin AMV-kisasta | AMV-jukeboksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>