Omia maailmoja

Olisi hemmetin hienoa pystyä luomaan itse omaa animaatiota, mutta harvalla meistä on taitoa ja kykyä sellaista tehdä. Jotkut AMV-editoijat haluavat päästä lähelle: luoda animaatioaineksista selkeä juonellinen kokonaisuus, joka on jotain aivan muuta kuin alkuperäisteos itse.

Tiiniuw – Erään pienen ihmisen tarina

Vaatii suurta taitoa, luovuutta ja toisinaan myös tuuria saada tällainen kokonaisuus näyttämään luontevalta. Tiiniuw on hyödyntänyt videossaan pelkästään yhtä sarjaa ja hiukan päälle-editointia. Usein näkee myös huomattavasti vaativampia eräänlaisia crossover-videoita, joissa useammasta sarjasta on leikattu hahmoja ja luotu niille kokonaan oma maailmansa. Luultavasti E-Kon pioneerityön vaikutuksesta Cowboy Bebop toistuu monissa tällaisissa videoissa.

E-Ko – Tainted Donuts

Tsekkaa myös henkinen jatko-osa All That You Can’t Leave Behind viime vuodelta.

Joillain tällainen materiaalin modaaminen lähtee aivan lapasesta. Elementtien siirtelyä ja päällekkäin kasausta, värien säätämistä, perspektiivimuutoksia jne. jne. Tällaista täysimittaista videomanipulaatiota kutsutaan kompositioksi. Alkuperäisellä animella ei ole enää juuri mitään merkitystä tällaisessa videossa, vaan AMV on tekijänsä oma taideteos.

Niotex – Eidolon

Eidolonista löytyy myös making of -video, joka valottaa hieman, miten paljon asioita konepellin alla tapahtuu.

Muita esimerkkejä:
Kitty-Galia – Jus Talionis
Hiukan häiritsevä sisällöltään, mutta loistavasti toteutettu.

evilspider – Revenge
Cowboy Bebop -crossover Sin City -viboilla.
Sexyboy – Heroes of Tomorrow
Vuonna 2000 avaruusmötyt uhkasivat New Yorkia. Tuolloin Kamina torjui uhkan, mutta menetti henkensä. 2053 avaruusmötyt tulevat taas ja Shinjin täytyy… Joo, tämä on aika eeppisen jännä video. Mutta edelleen todella tyylikkäästi toteutettu.
Oro$hi – Nara
Mykistävän kaunis kompositio, Ghibliä ja raitiovaunuja.

4 vastausta artikkeliin ”Omia maailmoja

  1. Päivitysilmoitus: Vapun bilesoittolista | AMV-jukeboksi

  2. Päivitysilmoitus: AMV – itsenäinen teos? | AMV-jukeboksi

  3. Päivitysilmoitus: Muutakin kuin animea | AMV-jukeboksi

  4. Päivitysilmoitus: Big Contest 2012 -tulokset | AMV-jukeboksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>