Kisatuloksia ja paras Haruhi-AMV kuuteen vuoteen

Otohiko julkaisi viime viikolla ensimmäisen videonsa tänä vuonna, kekseliäästi nimeltään New Video. AMV on teknisesti tavanomaista leikkausta ilman suurempia efektikikkailuja, mutta kohtausvalintojen avulla syntyy mielenkiintoinen kokonaisuus yhdessä venäjänkielisen rapin kanssa. Biisi on täydellinen pari Haruhin tarinakaaren kanssa. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että tämä on paras Haruhi-tribuutti sitten She’s Just Obliviouksen, mutta ei varmastikaan uppoa ääniraitansa vuoksi kaikille.

Otohiko – New Video

Osuvan parituksen tarjoilee myös kireblue videollaan Another Destination, joka on nimensä mukaisesti yhdistelmä vasta päättynyttä Anotheria ja Final Destination -kauhutrilleriä. Huulisynkka on kohdallaan eikä traileri-AMV:iden kiroukseen eli tökeröön äänisynkkaukseen ole juurikaan ajauduttu, ehkä  opettajan veitsenheiluttelukohtausta lukuunottomatta.

kireblue – Another Destination

Tällä viikolla saatiin myös kisatuloksia maailmalta. AMV France Onlice Contestin kokonaiskilpailun vei Cross videollaan Butterfly. Videomateriaalina Madoka Magicaa kuten valtaosassa kisan osallistujista. Hienon näköinen AMV. Erityisesti alkupään siirtymät ovat nättiä katseltavaa, mutta suoraan sanottuna ei ainakaan minussa herättänyt sen kummempia tuntemuksia. Katso tarkemmat tulokset ja kaikki osallistujavideot kisablogista.

Cross – Butterfly

Venäläisen AMVNewsin Level Up 2012 voittaja on puolestaan Seliafel videollaan The Shatters of Reflection. Ansaitusti. Konsepti on mielenkiintoinen ja toteutus varsin näyttävä. Videossa on hyödynnetty paljon maskausta tarinan kuljetukseen ja jälki on melko lähellä täydellistä, pientä säröä siellä täällä. Tykkäsin isosti.

Level Up on kilpailu, jossa ”noviisikisaaja” saa parikseen ”pro-editoijan”, joka neuvoo ja tukee videon tekemisessä, auttaa tätä ”level uppaamaan”. Tarkemmat kisatulokset ja videot löydät täältä.

Seliafel – The Shatters of Reflection

Kontrastina Seliafelin videoon haluan nostaa AMV Francen nelospaikan pokanneen AimoAion videon.  Hänet tunnetaan paremmin romanttisista videoistaan, mutta nyt hän kokeilee tosissaan siipiään puhtaasti dramaattisen toiminta-AMV:n saralla. Videossa Madoka Magican tytöt alkuperäisestä tarinasta poiketen taistelevat kaikki toisiaan vastaan. Poikkeuksena normiin hahmojen vuorovaikutusta ei ole lähdetty editoimaan maskaamalla vaan hahmot ikään kuin ”esittävät” roolinsa vuorotellen, mikä vaatii katsojalta tarkkaavaisuutta ja mielikuvitusta. Tämä tekee AMV:n juonen seuraamisesta työlästä. Ainoastaan Sayakan ja Kyookon taisteluun on pystytty käyttämään suoraan alkuperäistä materiaalia, missä on keskinäistä vuorovaikutusta. Vastaavaan toteutustapaan en muista aiemmin törmänneeni. Valitettavasti tämä video ei juuri vakuuta sen toimivuudesta.

AimoAio – The Contract

PS. Tällä viikolla suurin tapaus kotimaassa taitaa kuitenkin olla eräs  original art seishiga MAD.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>